arrow_drop_up arrow_drop_down
Cursus triggerpointmassage

Kennismakings-workshop: Medische Qi Gong

Ben je benieuwd naar dit onderwerp?

Volg deze kennismakings-workshop! 

Bekijk datum
 • Als masseur ben je in de weer met het lichaam van je cliënt: spieren en huid vormen de aangrijpingspunten van je handelen. Maar behalve deze fysieke structuren ben je ook actief in het ‘energetisch lichaam’ van je cliënt. Iedere masseur kent het fenomeen dat je na sommige behandelingen extreem moe kunt zijn; sommige cliënten lijken je energetisch  ‘leeg te zuigen’ en van andere cliënten krijg je juist energie! Behalve de energetische toestand van je cliënt speelt natuurlijk ook je eigen energie een grote rol in dit verhaal.

   

  In het westen is men -in tegenstelling tot het oosten- niet echt bezig met dit begrip ‘energie’, terwijl het toch zo’n grote rol speelt in ons dagelijks leven. Vanuit India en de Yoga-traditie komt het begrip ‘Prana’ en de Chinesen en Japanners spreken respectievelijk van Qi en Ki. Maar in wezen gaat het om hetzelfde fenomeen: een universele vorm van energie.

   

  Qi Gong vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en letterlijk vertaald betekent het ‘de vaardigheid om met energie om te gaan’. En dit dan in de ruimste zin van het woord: allereerst inzicht krijgen in je eigen energiehuishouding. Het leuke van Qi Gong is dat het niet blijft bij vage theorieën maar deze energie ook echt subjectief voelbaar is in het lichaam. Je kunt het voelen stromen; je kunt energie opnemen vanuit de omgeving om het daarna te sturen binnen je lichaam en -indien gewenst- opslaan en vasthouden. Vóór een behandeling -dan kan de energie ten goede komen aan je cliënt- of erna, om je weer op te laden. Qi Gong kan zo een zinvolle toevoeging voor je cliënt zijn op je massage; jouw massage krijgt daardoor een extra dimensie.

   

  Met spreekt van Medische Qi Gong om aan te geven dat het in eerste instantie gaat om de fysiek-energetische gezondheid te bevorderen. Dit ter onderscheid van de meer spirituelere richtingen binnen de Qi Gong. Maar het zal duidelijk zijn dat inzicht en vaardigheid in de eigen energetische toestand ook geestelijk zijn positieve effecten heeft.

    

  Inzicht in het eigen ‘energetisch’ functioneren is dus nummer één.

  Onderwerpen

  De kennismakings-ochtend bestaat uit 2 lesuren.


  Een oefensessie duurt (al met al) 2 uur en bestaat uit:

  1. 'Opwarmgedeelte'
  Het lichaam wordt ‘wakker’ gemaakt met de zgn. tapotage: het bekloppen van het hele lichaam waarbij rekening wordt gehouden met de richting van de energiestroom in de meridianen.

  2. Kerndeel
  Het kerndeel bestaat uit het opnemen van energie uit de omgeving en deze energie allereerst laten circuleren door het lichaam, om het daarna op te slaan in de onderste Dan Tian, ofwel het buikcentrum.

  3. Meditatief deel
  In het afsluitende deel wordt er in stilte 10 – 15 minuten gemediteerd.

  Vooropleiding vereist

  Voor de kennismakings-ochtend is geen vooropleiding vereist, geschikt voor iedere masseur.


  Na deze kennismakings-ochtend kun je eventueel een vervolg cursus starten bij ATS. Deze cursus zal uit 10 lesochtenden van 2 uur bestaan.

  Datum

  Maandag 30 maart 2020

  Kosten kennismakings-ochtend

  €10,-

  Tijden

  van 10:00 tot 12:00

  Locatie

  Vennewaard 201| 1824 KH | Alkmaar

  Verder nog vragen?

  Marina

  Dudink-Vis

  Neem contact met ons op!

  Heb je vragen en/of wil je meer weten over de cursus? Wij zijn elke werkdag van 9:00 tot 17:00 bereikbaar voor elke vraag!


  Je kunt altijd contact met ons opnemen per:

  - Email: info@atsopleidingen.nl

  - Telefoon: 0226 - 754 277

  - Of via de chat-functie (rechtsonderin op deze pagina)

  ---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Tracking - Open dagen hoorn-alkmaar" ----------------------------------------------------------------------------------------------
  Koekje erbij?