Massagediploma’s aan de wand, maar (bijna) geen klant
arrow_drop_up arrow_drop_down
23 oktober 2018 

Massagediploma’s aan de wand, maar (bijna) geen klant

Je doet het werk wat je het liefste doet en hebt met veel plezier en liefde jouw diploma’s gehaald. Ze hangen dan ook prachtig aan de muur in jouw eigen praktijk. Super trots ben je. En terecht.

Maar ja…die klanten. Die komen helaas niet vanzelf. Natuurlijk heb je er al een aantal gehad, maar je maakt je zorgen over de lege plekken in je agenda. Want die klanten gaan ook weer weg en dan moet je weer opnieuw beginnen. Pfff, maand in maand uit. Had je je wellicht niet helemaal gerealiseerd toen je startte.

Het eerlijke verhaal

En beloftes op sociale media die aangeven dat jij ‘moeiteloos klanten kunt aantrekken’ of ‘binnen een jaar een ton verdienen’ ben je inmiddels ook beu. Want wat jij wilt is gewoon lekker werken, mensen goed helpen en het liefst ook een fijne omzet. Dus liever een eerlijk verhaal. En dat geef ik je graag.

Want een praktijk opzetten en zorgen dat je een continue stroom aan klanten krijgt is niet voor iedereen even makkelijk of vanzelf sprekend. Het goede nieuws is, dat je het wel kunt leren. Het zijn vaardigheden en kennis waar je je in kunt verdiepen. Die ook jij je dus gewoon eigen kunt maken.

Ondernemen is een vak

Eigenlijk is ondernemen in de zorg gewoon een vak, naast jouw vak als therapeut. Want als je eenmaal weet wat je moet doen om meer cliënten te krijgen, met ook nog een goed geprijsd en aantrekkelijk aanbod, dan komt het vliegwiel echt wel op gang. Dat kan ik je uit ervaring beloven. En ja, daar hoort ook doorzetten bij. Want het gebeurt nu eenmaal niet van de een op andere dag. Je met nu eenmaal eerst bekendheid en vertrouwen opbouwen. Kortom: jouw ondernemersvaardigheden ontwikkelen. Die passen bij de zorg en bij jou. Want alleen dan werkt het.

Keuzes maken

En daarnaast moet je ook werken aan jouw mindset. Ja, ik zei het al. Ik ga voor het eerlijke verhaal. Want met alleen marketingkennis en ondernemersvaardigheden kom je helaas niet helemaal weg. Als praktijkhouder of zorgondernemer moet je ook stevig in jouw schoenen staan. Tegen teleurstellingen kunnen én jezelf in de actiestand zetten. Je hebt immers geen baas of collega’s meer die dat voor je doen. En je met bereid zijn om dappere keuzes te maken. Bijvoorbeeld over jouw aanbod, jouw doelgroep en jouw tarief.

De charme van het ondernemerschap

Maar dat is dan ook gelijk de charme van het ondernemerschap. Want jij bepaalt dit allemaal. Jij kunt kiezen met wie je werkt en op welke voorwaarde. En daarin kun je groeien. Keuzes maken, succes vieren en leren van je fouten. En dan ligt er een prachtige weg voor je. En ja, ook een fijn inkomen. Want dat kan echt. Zonder al te veel concessies. Verdiep je maar eens in de kansen die er zijn. Want als je ze niet kent,  kun je ze ook niet toepassen in jouw massagepraktijk. Echt er zijn mogelijkheden te over.

Workshop: Boost jouw massagepraktijk

Nieuwsgierig naar wat dit voor jou en jouw praktijk kan betekenen? En wil je weten welke stappen jij mag zetten voor een goedlopende praktijk? Kom dan naar de workshop ‘boost jouw zorgpraktijk’ op woensdagavond 7 november a.s. van 19 tot 22 uur OF dinsdagavond 11 december a.s. van 19 tot 22 uur. Je kunt gelijk met de tips aan de slag. Tijdens deze 3 uur durende workshop krijg je al veel tips van mij. En deel ik de 5 pijlers met je, waarop een goedlopende praktijk rust. En uh.. waarom voor maar 35 euro? Kan dat dan wel wat zijn, hoor ik wel eens.

Ik doe dit om jou inzichten te geven wat er allemaal mogelijk is. Want als je niet weet wat allemaal kan, kun je het ook niet voor jezelf realiseren. En natuurlijk wil ik je daarna met alle liefde verder helpen. Maar dat is niet nodig. Dat is geheel aan jou. Je leert mij kennen én ik jou. En zeker weten dat je er al heel wat mee kan na 1 dagdeel.

Dus… niet twijfelen maar doen! Opgeven kan hier: https://atsopleidingen.nl/inschrijven/

Meer informatie? Bekijk de complete informatie-pagina: https://atsopleidingen.nl/workshop-boost-jouw-massagepraktijk/

Ingrid Beerse – succesvol ondernemen in de zorg                        

Reactie plaatsen

Massage Opleidingen

OPLEIDINGEN

Duur: cursusjaar van september tot april/mei

Een goede basis voor iedereen die wil leren masseren! Je kunt bijvoorbeeld een eigen praktijk opstarten. Geen vooropleiding nodig.

Massage cursussen

CURSUSSEN

Duur: maximaal 6 lessen

Wil je je massagetechnieken uitbreiden en/of je huidige kennis verbreden? Volg dan een massagecursus bij ATS massage opleidingen.

Massage workshops

WORKSHOPS

Duur: maximaal 1 lesdag

Een goede basis voor iedereen die wil leren masseren! Je kunt bijvoorbeeld een eigen praktijk opstarten. Geen vooropleiding nodig.

Koekje erbij?