Cursus lomi lomi massage

Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing.

Bekijk startdatum 

 

Docent met ervaring

Les van een ervaren massage docente

Snel toepasbaar

Toepasbaar in de praktijk na 2 cursusdagen

33 jaar ervaring

ATS geeft reeds 33 jaar massageopleidingen!

Goede aanvulling

Deze cursus is een goede aanvulling voor vele masseurs en andere therapeuten!

Nieuwe cliënten-categorie

Door gebruik van nieuwe massagetechnieken kun je nieuwe effecten teweeg brengen

Betaling in termijnen

Betaling in termijnen is altijd bespreekbaar! Neem hiervoor contact met ons op!

Deze cursus is te volgen met STAP-subsidie, de cursus wordt dan volledig vergoed via het UWV! Lees verder voor meer informatie.

De lomi lomi massage komt oorspronkelijk uit Hawaï en werd doorgegeven van generatie op generatie. Lomi is de Hawaïaanse term voor massage en betekend “drukken, kneden, wrijven”, maar ook met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken.

De lomi lomi massage herstelt de levenskracht en heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en het afvoeren van de afvalstoffen. Na een Lomi Lomi massage heb je echt het gevoel dat je op reis bent geweest.


Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsbehandeling die uitgevoerd wordt met lange en vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met de onderarmen wordt gemasseerd. De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, die energieblokkades opheffen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren. Het voelt aan als een soort van dans over het lichaam. Lomi Lomi massage wordt ook wel eens “Liefde volle Handen” massage genoemd. De intentie waarmee er gemasseerd wordt is volledig gebaseerd op de liefde volle aandacht voor de cliënt.


De Hawaiiaanse filosofie Ho’oponopono is een sjamanistische methode die niet weg te denken is bij een Lomi Lomi massage. Door de volgende zinnetjes te zeggen: Het spijt me, Vergeef me alsjeblieft, Bedankt, Ik hou van je, maak je onderbewuste energie vrij en krijgt de Lomi Lomi massage een bijzondere lading, er komt pure liefde en harmonie bij kijken.

 

De lomi lomi massage zorgt er voor dat vitale energie naar elke plek in het lichaam kan stromen. Doordat het lichaam telkens in één vloeiende beweging wordt aangeraakt komen eventueel opgehoopte spanningen vrij en wordt een balans en goede gezondheid gestimuleerd. Typerend voor de massage is het masseren met het zachte deel van de onderarmen en de doorgaande flow. Deze massage techniek weerspiegelt de ritmische beweging van kabbelend water, sprankelende watervallen en krachtige oceaangolven. Ook de elementen vuur, aarde en lucht zijn op hun eigen wijze in de massage verweven. Het lichaam en het zenuwstelsel worden rustig en komen weer in hun eigen natuurlijke ritme waardoor het zelf genezend vermogen wordt aangesproken.

 

Lomi Lomi massage stimuleert de bloedsomloop en het lymfe stelsel en verwijdert hierdoor gifstoffen, bacteriën ed. uit het lichaam. Ook ondersteunt het de ontspanning van het bindweefsel netwerk (fascia) wat door het gehele lichaam loopt. Het verbetert de mobiliteit van gewrichten en versoepelt de lichaamsbeweging. Energetisch gezien vermindert het ophoping van spanning en reduceert het stress en stresssymptomen. Het balanceert de energie stroming in het lichaam. o.a. doordat verschillende delen van het lichaam opnieuw tot een geheel met elkaar worden verbonden. Vastgezette spanningen komen vrij, blokkades worden opgelost, vitaliteit wordt hersteld en de gezondheid gestimuleerd.


Bedenk dat Lomi Lomi zonder onderkleding wordt uitgevoerd op de tafel. De client wordt wel zoveel mogelijk netjes af gedekt met een groot badlaken of hammandoek.


Lesonderwerpen

Bij de twee-daagse Lomi Lomi basis cursus leert u de volledige achterzijde van het lichaam met Lomi Lomi strijkingen masseren. Daarbij dient wel vermeld dat om een goede Lomi Lomi massage te leren 2 dagen niet reëel is. De achtergrond, het integreren van specifieke principes, de intentie, de manier waarop je je lichaam beweegt, bepalen voor een groot deel of je echt een Lomi Lomi massage geeft of een massage met de onderarmen.

Het is daarom ook aan te raden om vervolg trainingen ook te boeken die op de basis Lomi Lomi training zullen volgen.


Praktijk:

  • Praktijk Lomi Lomi massage (achterkant lichaam)
  • Lomi Lomi massage-techniek


Theorie:

  • Geschiedenis van Lomi Lomi
  • Ho’oponopono

Geen vooropleiding vereist

Voor de cursus lomi lomi is geen massage vooropleiding 

vereist


Niveau

De opleiding is op MBO niveau. 


Lesuren

De cursus bestaat uit 2 lessen van 6.5 uur.


Zaterdag 13 mei 2023

(2e les op zondag 14 mei 2023)

Start 13 mei: met STAP subsidie mogelijk, subsidie ronde van 1 maart gebruiken + vóór 1 maart inschrijven via onze website!€299,00

2 cursusdagen

Van 9:30 tot 16:30 uur

Factorij 32 |1689 AL | Hoorn (Zwaag)

De cursus is goedgekeurd voor STAP-subsidie. Je kunt deze cursus vergoed krijgen door middel van de STAP subsidie.
Meer informatie

Dineke Maasland

Docent Lomi Lomi massage

Kosten cursus Lomi Lomi massage

Kosten


Kosten cursus: lomi lomi massage €299,00 

Duur cursus: 2 lessen


Inclusief

  • ATS reader
  • Certificaat
  • Gebruik tijdens de les: massageolie, sarong, olie bestendige hoezen

Exclusief

  1. Eventueel voor na de cursus: massageolie/sarong/olie bestendige hoes
  2. Lunch

Extra informatie

Betaalschema

Aanbetaling €100,00 binnen 3 weken

Voor aanvang van de cursus €199,00

Betalingsregeling

In overleg kunnen we een betalingsregeling over meerdere termijnen afspreken.

Neem contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een betalingsafspraak.

Ada

Klaver

Heb je vragen en/of wil je meer weten over de cursus? Wij zijn elke werkdag van 12:00 tot 17:00 bereikbaar voor elke vraag!


Je kunt altijd contact met ons opnemen per:

- Email: info@atsopleidingen.nl

- Telefoon: 06 - 20035491

- Of via de chat-functie (rechtsonderin op deze pagina)

Ben je er klaar voor? 
Schrijf je in voor de cursus Lomi Lomi massage!