arrow_drop_up arrow_drop_down
ats massage workshops

Workshops

Een overzicht van de workshops

Aangepaste open dagen juni t/m augustus

Helaas kunnen we ivm het COVID-19 virus geen grote open dagen houden in onze leslocaties. Het is wel mogelijk om een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek te plannen in juni t/m augustus! Wij helpen je graag een goede keuze te maken voor een opleiding, cursus of workshop die bij jou past!
kennismakingsworkshop-leren-mediteren

Kennismakings-workshop

Leren mediteren

1 cursusochtend


Tijdens deze vorm van meditatie wordt de stilte opgezocht; zowel de stilte om ons heen als de stilte in ons. Het gezegde ‘tot de stilte komen’ geeft aan dat deze stilte in ons er al is. Zij moet alleen ont-dekt worden. Zij is afgedekt door onze denk- en gevoelspatronen. Zittend op een stoel, meditatiekrukje of meditatiekussen, proberen we tijdens de meditatie als neutrale toeschouwer ons denken en voelen waar te nemen, zonder hier verder op in te gaan. We identificeren onszelf niet langer met ons denken.Het denken komt tot rust; het lichaam komt tot rust.


kennismakingsworkshop-segmentale-verschijnselen

Kennismakings-workshop

Segmentale verschijnselen

1 cursusmiddag


Kennis ten aanzien van segmentale relaties is relevant voor iedereen die therapeutisch werkzaam is en het fysieke lichaam als aangrijpingspunt heeft. Een aandoening van een intern orgaan kan zich weerspiegelen aan het lichaamsoppervlak. Dat het hart pijnklachten kan geven in de linkerschouder- en arm is algemeen bekend. En menstruatieklachten gaan vaak gepaard met pijn in de onderrug, ook dit is algemeen bekend. Wil je meer weten over de samenhang tussen lichaamsoppervlakte en interne organen en wat dit betekent voor jouw massage, verklaard vanuit regulier medische hoek?

kennismakingsworkshop-medische-qi-gong

Kennismakings-workshop

Medische Qi Gong

1 cursusmiddag


Als masseur ben je in de weer met het lichaam van je cliënt: spieren en huid vormen de aangrijpingspunten van je handelen. Maar behalve deze fysieke structuren ben je ook actief in het ‘energetisch lichaam’ van je cliënt. Iedere masseur kent het fenomeen dat je na sommige behandelingen extreem moe kunt zijn; sommige cliënten lijken je energetisch  ‘leeg te zuigen’ en van andere cliënten krijg je juist energie! Behalve de energetische toestand van je cliënt speelt natuurlijk ook je eigen energie een grote rol in dit verhaal. Medische Qi Gong: wat kan het voor jou en je massage-praktijk betekenen?
Workshop guasha hoofd/gezicht

Workshop
Guasha: hoofd/gezicht

1 cursusdag


Deze workshop guasha is gericht op de behandeling van het gezicht en het hoofd, en maakt onderdeel uit van een serie bijscholingen waar andere delen van het lichaam met guasha behandeld worden. Guasha is een eeuwenoude therapie die nu weer volop in de belangstelling staat.

workshop-guasha-nek

Workshop

Guasha: nek

1 cursusdag


Guasha is een eeuwenoude therapie die nu weer volop in de belangstelling staat. Het neemt een belangrijke plaats in de Traditionele Chinese Geneeskunde in. Het woord"GUASHA" betekent: schrapen en gestagneerde energie. Guasha is nauw verwant aan cupping en is daarom een mooie aanvulling op de cursus cuppingmassage.

Herhalingsavond

Reanimatie + AED

1cursusavond


Reanimatie word (gelukkig) nooit routine. Verleng daarom elk jaar je reanimatie certificaat! Het reanimatiediploma blijft alleen geldig als deze jaarlijks verlengd wordt.


ATS geeft de mogelijkheid de verlenging te realiseren. Als je de verlenging reanimatie en aed - avond volgt kun je je kennis weer opfrissen.

Workshop gewrichtscorrecties

Workshop
Gewrichtscorrecties

1 cursusdag


Gewrichtscorrecties in beweging is een therapie die gebruikt wordt bij been lengte verschil, bekken scheef stand, rug en gewrichts-problemen. Op een zachte manier worden gewrichten en wervels van de wervel- kolom weer op hun plaats terug geschoven (volgens de dorn-methode). Ook leer je een breuss-massage toe te passen.

Workshop tenen lezen

Workshop
Tenen lezen

1 cursusdag


Tenen lezen is een methode om een karakteranalyse te maken aan de hand van de teenkarakteristieken.

Het is dus geen methode van toekomstvoorspelling maar wie je nu bent geworden door allerlei invloeden zoals opvoeding, werk, ervaringen bijvoorbeeld!


workshop-hotstone-massage

Workshop

Hot stone massage

1 cursusdag


Het masseren met warme (basalt) stenen is een ontspannende, effectieve maar vooral unieke massagevorm. De warme stenen zijn een weldaad voor pijnlijke spieren en brengen het lichaam weer volledig tot rust.

Deze workshop is voor ieder soort masseur een leuke toevoeging! 

workshop-oorkaarsen

Workshop

Oorkaarsen & Kruiden

1 cursusochtend


Workshop oorkaarsen: oorkaarsen zijn speciale holle kaarsen die op het oor worden gezet. Ze helpen diverse verkoudheidsklachten te verminderen. Tijdens deze workshop leer je hoe en wanneer je de oorkaarsen kunt gebruiken. Tevens worden er tijdens deze workshop verschillende geneeskrachtige kruiden behandeld en we gaan verschillende kruidentheeën proeven.

Workshop stoelmassage

Workshop

Stoelmassage

1 cursusdag


De workshop is gebaseerd op verschillende technieken die makkelijk aan te leren zijn. De massage wordt aan een gewone tafel gegeven en de persoon die gemasseerd wordt zit hierbij op een stoel of kruk. Het grootste voordeel hiervan is dat er geen dure/speciale massagestoel hoeft te worden aangeschaft.

Cursusagenda 2020-2021

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Tracking - Open dagen hoorn-alkmaar" ----------------------------------------------------------------------------------------------
Koekje erbij?