Massage workshops
Koekje erbij?
ats massage workshops

Workshops

Een overzicht van de workshops

Workshop de kunst van het ademhalen

Workshop
De kunst van het ademhalen

1 cursusdag


Merk je in je behandeling dat je cliënt moeite heeft met het vinden van een ontspannen ademhaling? Heb je het idee dat je cliënt beter zou kunnen ontspannen? Zou je de ontspanning en ademhaling graag willen beïnvloeden, maar weet je niet hoe? Deze workshop wordt gegeven door mensendieck therapeute, Laura Visser.

Workshop gewrichtscorrecties

Workshop
Gewrichtscorrecties

1 cursusdag


Gewrichtscorrecties in beweging is een therapie die gebruikt wordt bij been lengte verschil, bekken scheef stand, rug en gewrichts-problemen. Op een zachte manier worden gewrichten en wervels van de wervel- kolom weer op hun plaats terug geschoven (volgens de dorn-methode). Ook leer je een breuss-massage toe te passen.

Workshop houding, klachten en advisering

Workshop
Houding, klachten en advies

1 cursusdag

Tijdens de workshop krijg je informatie over het herkennen van klachtenpatronen, de oorzaken hiervan, maar vooral ook wat voor tips, adviezen en simpele oefeningen je kan meegeven aan je cliënt. Hierdoor kan je je cliënt beter op weg helpen en je eigen professionaliteit verbeteren.
Een leuke bijscholing voor iedere masseur! 

Workshop stoelmassage

Workshop

Stoelmassage

1 cursusdag


De workshop is gebaseerd op verschillende technieken die makkelijk aan te leren zijn. De massage wordt aan een gewone tafel gegeven en de persoon die gemasseerd wordt zit hierbij op een stoel of kruk. Het grootste voordeel hiervan is dat er geen dure/speciale massagestoel hoeft te worden aangeschaft.

Workshop hot stone massage

Workshop

Hot stone massage

1 cursusdag


Het masseren met warme (basalt) stenen is een ontspannende, effectieve maar vooral unieke massagevorm. De warme stenen zijn een weldaad voor pijnlijke spieren en brengen het lichaam weer volledig tot rust.

Deze workshop is voor ieder soort masseur een leuke toevoeging! 

workshop guasha nek

Workshop

Guasha: nek

1 cursusdag


Guasha is een eeuwenoude therapie die nu weer volop in de belangstelling staat. Het neemt een belangrijke plaats in de Traditionele Chinese Geneeskunde in. Het woord"GUASHA" betekent: schrapen en gestagneerde energie. Guasha is nauw verwant aan cupping en is daarom een mooie aanvulling op de cursus cuppingmassage.

Workshop oorkaarsen en kruiden

Workshop
Oorkaarsen en kruiden

1 cursusdag


Oorkaarsen zijn speciale holle kaarsen die op het oor worden gezet. Ze helpen diverse (verkoudheids)klachten te verminderen. Tijdens deze workshop leer je hoe en wanneer je de oorkaarsen kunt gebruiken. Tevens worden er tijdens deze workshop verschillende geneeskrachtige kruiden behandeld.

Workshop guasha hoofd/gezicht

Workshop
Guasha: hoofd/gezicht

1 cursusdag


Deze workshop guasha is gericht op de behandeling van het gezicht en het hoofd, en maakt onderdeel uit van een serie bijscholingen waar andere delen van het lichaam met guasha behandeld worden. Guasha is een eeuwenoude therapie die nu weer volop in de belangstelling staat.

Workshop/lezing

Houding van de masseur

1 cursusdag


Heb je zelf wel eens stilgestaan bij je eigen houding en klachten die je misschien zelf ervaart? Ben je je bewust van je eigen houding tijdens het masseren of let je alleen maar op het welzijn van de cliënt? En doe je zelf ook oefeningen om gezond te blijven of om je klachten te beïnvloeden?

Vergeet je diploma niet te verlengen!

Herhalingsavond Reanimatie & AED

Reanimatie word (gelukkig) nooit routine. Verleng daarom elk jaar je reanimatie diploma!

Bekijk de datum voor 2018 en schrijf je in voor de herhalingsavond! 

Cursusagenda 2018-2019