Massage opleidingen
arrow_drop_up arrow_drop_down
ats massage opleidingen

OPLEIDINGEN

Een overzicht van de opleidingen

Startweek vanaf 9 september!

Vanaf 9 september starten de basis-opleidingen: sportmassage, ontspanningsmassage en voetreflexmassage. Er zijn nog verschillende plekken beschikbaar voor bepaalde cursusdagen. Het is nog mogelijk om je hiervoor in te schrijven! Bekijk de informatie-pagina's over de opleidingen, hierop staat bij de cursusdagen vermeld hoeveel ruimte er nog beschikbaar is op de cursusdagen!
opleiding sportmassage

Opleiding
Sportmassage

Een sportmassage opleiding is een goede basis voor iedereen die wil leren masseren, maar ook over voldoende kennis wil bezitten van het menselijk lichaam en de werking daarvan. 
Volg de opleiding sportmassage en ga aan de slag in een eigen praktijk, bij een sportclub, fitnesscentrum of als assistent in een fysiotherapie-praktijk! 

De mogelijkheden zijn groot na het volgen van deze opleiding!

opleiding ontspanningsmassage

Opleiding
Ontspanningsmassage

Voor diegene die nog geen, of weinig ervaring hebben met massages is de opleiding ontspanningsmassage een uitstekende start

Je leert op een gedegen en veilige manier ontspanning te geven met de juiste technieken.

Zo kun je invloed uitoefenen op iemands welzijn met als belangrijkste instrument: je handen!

Een goede basismassage leren geven? Volg de jaaropleiding of een deel ervan.

opleiding voetreflexmassage

Opleiding

Voetreflexmassage

Voetreflextherapie is een reflex behandelmethode die de gesteldheid van de inwendige organen en weefsels be├»nvloedt en zo het algemeen welzijn bevordert. 

Het principe van deze methode is dat elk orgaan of weefsel projectievelden (reflexgebieden) heeft op bepaalde delen van het lichaam. Deze velden kunnen we bewerken met verschillende technieken om zodoende blokkades in desbetreffende organen op te heffen.

opleiding oosterse filosofie en massage

Opleiding
Oosterse filosofie en massage

Tijdens de opleiding oosterse filosofie en massage worden verschillend vormen van diagnostiek en behandelwijzen behandeld volgens de oosterse filosofie. In het westen worden klachten meestal op fysiek niveau bekeken en behandeld terwijl de oosterse benadering veelal holistisch is (er wordt naar het geheel gekeken). Hierop wordt gewerkt vanuit de Yin-Yang denkwijze, de 5-elementen leer, meridianen, bindweefsel en de verbindingen hiervan met bijbehorende organen.

Opleiding mbo anatomie fysiologie

Opleiding

MBO Anatomie & Fysiologie

Kennis van het menselijk lichaam is onontbeerlijk voor elke masseur. De opleiding MBO Anatomie-Fysiologie is een uitgelezen kans voor bijvoorbeeld de ontspanningsmasseur of voetreflexmasseur om de kennis van anatomie en fysiologie te vergroten. OF voor iedereen die van plan is om de opleiding sportmassage/sportverzorger te gaan volgen is deze opleiding een uitstekende voorbereiding op de anatomie- en fysiologie lesstof.

Cursusagenda 2019-2020

Meerdere opleidingen of cursussen volgen?

Dan is het volgen van een leerlijn misschien iets voor jou! Bekijk de informatie pagina en vraag een persoonlijk advies aan, dan kunnen we samen bekijken welke leerlijn voor jou geschikt is!
Bij het volgen van een leerlijn kun je ook kortingen krijgen! 

Koekje erbij?