ats massage cursussen

CURSUSSEN

Een overzicht van de cursussen

Open dagen - september 2024

Jaarlijks organiseert ATS een aantal open dagen om inzicht te bieden in de diverse massageopleidingen. Tijdens deze dagen verstrekken we informatie over onze opleidingen, geven we persoonlijk studieadvies, en beantwoorden onze docenten graag al jouw vragen.

bindweefselmassage

Cursus

Bindweefselmassage

4 cursusdagen


Bindweefsel verbindt ons hele lichaam met elkaar. In het Engels heet het dan ook ‘connective tissue’. Het bindweefsel is de geleide laag van ons zenuwstelsel. Wanneer deze laag verhard is, werkt hij minder goed. Prikkels van en naar de hersenen komen niet allemaal aan waardoor (onder andere) de spieren, organen en de huid minder goed functioneren en klachten kunnen veroorzaken. Middels bindweefselmassage kun je deze laag weer soepel maken en zullen de functies van het zenuwstelsel verbeteren. Het gaat weer stromen. Deze cursus kun je volgen met een vooropleiding sportmassage of basiskennis anatomie/fysiologie. Tijdens de cursus leer je alle grepen van deze techniek en wordt er praktisch veel geoefend. Deze cursus is inclusief fascia therapie technieken.

Cursus 

Triggerpointmassage

5 cursusavonden


Pijn verlichten door middel van triggerpoints?
Kies dan voor onze cursus triggerpointmassage! Vaak wordt pijn veroorzaakt door bepaalde punten in ons lichaam, ook wel “Triggerpoints” genoemd. Triggerpoints veroorzaken niet alleen pijn in de spier, maar beïnvloeden ook de zenuwbanen en de diverse lichaamsdelen die met deze spier te maken hebben, waardoor er een scala aan andere klachten kan ontstaan.  De cursus triggerpointmassage is een leerzame bijscholing voor o.a. sportmasseurs!
Er is ook een kortere versie van deze cursus voor ontspannings- en holistische masseurs.

(15 NGS Accreditatiepunten)

Cursus elastic sport taping

Cursus

Kinesio taping

2 cursusdagen


Specifieke tape-methode. De tape is, anders dan traditionele sporttape, rekbaar. Deze rekbaarheid bedraagt 40% en is daarmee vergelijkbaar met die van de huid. Zo worden de spieren niet vastgezet, maar kunnen vrij bewegen, zonder dat zij meer kunnen uitrekken dan gewenst is. Fysiotherapeuten, en (sport) masseurs zijn de aangewezen personen om deze tape aan te leggen. Een goede bijscholing voor o.a. sportmasseurs!

(12 NGS Accreditatiepunten)

Cursus cupping massage

Cursus

Cupping massage

9 lesuren


Cupping is een behandelwijze uit de traditionele chinese geneeskunde die gebruik maakt van glazen of plastic bollen (cups). De bollen worden met de open kant op de huid geplaatst. Door verwarming van de zuurstof, of door middel van een vacuümpomp, trekken de cups zich vacuüm op de huid.  Ook kan er gemasseerd worden met de cups. De doorbloeding, zowel in als onder de huid, wordt hierdoor sterk verbeterd.

(15 NGS Accreditatiepunten)

 Nieuw! Cursus
Meridiaan cupping massage

Volg deze cursus gratis met stap-subsidie3 of 6 cursusdagen


De cursus meridiaan cupping massage is een verdieping op de cursus cupping.

De verdieping zit vooral in de meridiaankennis.


Om op een gedegen manier cupping toe te passen op de meridianen is een redelijke kennis nodig van de meridianen en hun verloop. Kennis over onder- en over-energie en de invloed van meridianen op ons lichaam. 


cursus-holistic-pulsen-1

Nieuw! Cursus

Holistic pulsen

2 cursusdagen


Holistic pulsen is een speciale massagevorm die de zachte en krachtige eigenschappen van water benut. Door pulsen en wiegen wordt het lichaam in beweging gezet en wordt het op celniveau geactiveerd.

Tijdens de cursus leer je alle basispulsen en hoe je blokkades kunt identificeren. Naast een korte theoretische achtergrond over holistic pulsen, gaan we vooral praktisch aan de slag.


cursus-stoelmassage/

Cursus

Stoelmassage

3 cursusochtenden


Na het volgen van de cursus stoelmassage kun je een professionele stoelmassage behandeling geven op een massagestoel. Naast de "standaard" stoelmassage kun je ook een stoelmassage behandeling geven gericht op RSI klachten.

De stoelmassage is erg geschikt om bij bedrijven te geven etc.! Ook kunnen een aantal van de geleerde technieken toegepast worden in reguliere massages (zoals ontspanningsmassage of sportmassage).

Cursus
Lomi Lomi massage

Volg deze cursus gratis met stap-subsidie2 cursusdagen


De lomi lomi massage komt oorspronkelijk uit Hawaï en werd doorgegeven van generatie op generatie. Lomi is de Hawaïaanse term voor massage en betekend “drukken, kneden, wrijven”, maar ook met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken. De lomi lomi massage herstelt de levenskracht en heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en het afvoeren van de afvalstoffen.

Cursusagenda 2024-2025