arrow_drop_up arrow_drop_down
ats massage cursussen

CURSUSSEN

Een overzicht van de cursussen

Aangepaste open dagen juni t/m augustus

Helaas kunnen we ivm het COVID-19 virus geen grote open dagen houden in onze leslocaties. Het is wel mogelijk om een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek te plannen in juni t/m augustus! Wij helpen je graag een goede keuze te maken voor een opleiding, cursus of workshop die bij jou past!
Cursus triggerpointmassage

Cursus
Triggerpointmassage

5 cursusavonden


Vaak wordt pijn veroorzaakt door bepaalde punten in ons lichaam, ook wel “Triggerpoints” genoemd. Triggerpoints veroorzaken niet alleen pijn in de spier, maar beïnvloeden ook de zenuwbanen en de diverse lichaamsdelen die met deze spier te maken hebben, waardoor er een scala aan andere klachten kan ontstaan.  De cursus triggerpointmassage is een leerzame bijscholing voor o.a. sportmasseurs! 

Cursus elastic sport taping

Cursus

Kinesio taping

2 cursusdagen


Specifieke tape-methode. De tape is, anders dan traditionele sporttape, rekbaar. Deze rekbaarheid bedraagt ca. 140% en is daarmee vergelijkbaar met die van de huid. Zo worden de spieren niet vastgezet, maar kunnen vrij bewegen, zonder dat zij meer kunnen uitrekken dan gewenst is. Fysiotherapeuten, en (sport) masseurs zijn de aangewezen personen om deze tape aan te leggen. Een goede bijscholing voor o.a. sportmasseurs!

Cursus cupping massage

Cursus

Cupping massage

3 cursusavonden

Cupping is een behandelwijze uit de traditionele chinese geneeskunde die gebruik maakt van glazen of plastic bollen (cups). De bollen worden met de open kant op de huid geplaatst. Door verwarming van de zuurstof, of door middel van een vacuümpomp, trekken de cups zich vacuüm op de huid.  Ook kan er gemasseerd worden met de cups. De doorbloeding, zowel in als onder de huid, wordt hierdoor sterk verbeterd.

cursus-segmentale-verschijnselen

Cursus
Segmentale verschijnselen

14 cursusmiddagen


Kennis ten aanzien van segmentale relaties is relevant voor iedereen die therapeutisch werkzaam is en het fysieke lichaam als aangrijpingspunt heeft. Een aandoening van een intern orgaan kan zich weerspiegelen aan het lichaamsoppervlak. Dat het hart pijnklachten kan geven in de linkerschouder- en arm is algemeen bekend. En menstruatieklachten gaan vaak gepaard met pijn in de onderrug, ook dit is algemeen bekend. Wil je meer weten over de samenhang tussen lichaamsoppervlakte en interne organen en wat dit betekent voor jouw massage, verklaard vanuit regulier medische hoek?

cursus-leren-mediteren

Cursus
Leren mediteren

10 cursusochtenden


Tijdens deze vorm van meditatie wordt de stilte opgezocht; zowel de stilte om ons heen als de stilte in ons. Het gezegde ‘tot de stilte komen’ geeft aan dat deze stilte in ons er al is. Zij moet alleen ont-dekt worden. Zij is afgedekt door onze denk- en gevoelspatronen. Zittend op een stoel, meditatiekrukje of meditatiekussen, proberen we tijdens de meditatie als neutrale toeschouwer ons denken en voelen waar te nemen, zonder hier verder op in te gaan. We identificeren onszelf niet langer met ons denken.Het denken komt tot rust; het lichaam komt tot rust.

cursus-medische-qi-gong

Cursus
Medische Qi Gong

10 cursusochtenden


Als masseur ben je in de weer met het lichaam van je cliënt: spieren en huid vormen de aangrijpingspunten van je handelen. Maar behalve deze fysieke structuren ben je ook actief in het ‘energetisch lichaam’ van je cliënt. Iedere masseur kent het fenomeen dat je na sommige behandelingen extreem moe kunt zijn; sommige cliënten lijken je energetisch  ‘leeg te zuigen’ en van andere cliënten krijg je juist energie! Behalve de energetische toestand van je cliënt speelt natuurlijk ook je eigen energie een grote rol in dit verhaal. Medische Qi Gong: wat kan het voor jou en je massage-praktijk betekenen?

cursus hydromassage

Cursus

Hydromassage

2 cursusdagen


Massage op kussens gevuld met warm water is een massage met vele voordelen. Je ligt heel comfortabel op de soepele meebewegende kussens en de warmte is aangenaam en ontspannend, waardoor er een betere door bloeding van de spieren is. De hydromassage is een leuke bijscholing voor sport- en ontspanningsmassage masseurs! 

Cursus fasciatherapie

Cursus

Fasciatherapie

3 cursusavonden


De fascia vormt een netwerk dat alle spieren, gewrichten, botten en organen omhult. Het vormt een eenheid en zorgt ervoor dat alles met elkaar verbonden is. Tevens geeft de fascia mechanische steun, bescherming tegen druk, maar zorgt o.a ook ervoor dat structuren soepel en zonder wrijving langs elkaar kunnen bewegen.

cursus-stoelmassage/

Cursus

Stoelmassage

3 cursusochtenden


Deze zachte vorm van massage op de droge huid, wordt met speciale handgrepen in een vaststaande volgorde uitgevoerd als de lymfecirculatie verstoord is en bevorderd dient te worden. Dit kan bijvoorbeeld na een wedstrijd of training, bij blessures, maar ook bij overmatige vermoeidheid, stress of als ondersteuning van het lymfestelsel ter preventie. 

Cursusagenda 2020-2021

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Tracking - Open dagen hoorn-alkmaar" ----------------------------------------------------------------------------------------------
Koekje erbij?