ats massage cursussen

CURSUSSEN

cursus-stoelmassage/

Cursus

Stoelmassage

Volg deze cursus gratis met stap-subsidie!


3 cursusochtenden

Na het volgen van de cursus stoelmassage kun je een professionele stoelmassage behandeling geven op een massagestoel. Naast de "standaard" stoelmassage kun je ook een stoelmassage behandeling geven gericht op RSI klachten. De stoelmassage is erg geschikt om bij bedrijven te geven etc.! Ook kunnen een aantal van de geleerde technieken toegepast worden in reguliere massages (zoals ontspanningsmassage of sportmassage).

Korte cursus

MBO Anatomie & fysiologie

Volg deze cursus gratis met stap-subsidieVolg deze cursus gratis met stap-subsidie!


8 lesavonden

Kennis van het menselijk lichaam is onontbeerlijk voor elke masseur. De opleiding MBO Anatomie-Fysiologie is een uitgelezen kans voor bijvoorbeeld de ontspanningsmasseur of voetreflexmasseur om de kennis van anatomie en fysiologie te vergroten. OF voor iedereen die van plan is om de opleiding sportmassage/sportverzorger te gaan volgen is deze opleiding een uitstekende voorbereiding op de anatomie- en fysiologie lesstof.

Cursus
Lomi Lomi massage

Volg deze cursus gratis met stap-subsidie!


2 cursusdagen

De lomi lomi massage komt oorspronkelijk uit Hawaï en werd doorgegeven van generatie op generatie. Lomi is de Hawaïaanse term voor massage en betekend “drukken, kneden, wrijven”, maar ook met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken. De lomi lomi massage herstelt de levenskracht en heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en het afvoeren van de afvalstoffen. Na een Lomi Lomi massage heb je echt het gevoel dat je op reis bent geweest.

bindweefselmassage

Cursus

Bindweefselmassage

4 cursusdagen

Bindweefsel verbindt ons hele lichaam met elkaar. In het Engels heet het dan ook ‘connective tissue’. Het bindweefsel is de geleide laag van ons zenuwstelsel. Wanneer deze laag verhard is, werkt hij minder goed. Prikkels van en naar de hersenen komen niet allemaal aan waardoor (onder andere) de spieren, organen en de huid minder goed functioneren en klachten kunnen veroorzaken. Middels bindweefselmassage kun je deze laag weer soepel maken en zullen de functies van het zenuwstelsel verbeteren. Het gaat weer stromen. Deze cursus kun je volgen met een vooropleiding sportmassage of basiskennis anatomie/fysiologie. Tijdens de cursus leer je alle grepen van deze techniek en wordt er praktisch veel geoefend.

Cursus 

triggerpointmassage

Volg deze cursus gratis met stap-subsidie!


5 cursusavonden

Pijn verlichten door middel van triggerpoints?
Kies dan voor onze cursus triggerpointmassage! Vaak wordt pijn veroorzaakt door bepaalde punten in ons lichaam, ook wel “Triggerpoints” genoemd. Triggerpoints veroorzaken niet alleen pijn in de spier, maar beïnvloeden ook de zenuwbanen en de diverse lichaamsdelen die met deze spier te maken hebben, waardoor er een scala aan andere klachten kan ontstaan.  De cursus triggerpointmassage is een leerzame bijscholing voor o.a. sportmasseurs!

(15 NGS Accreditatiepunten)

Cursus elastic sport taping

Cursus

Kinesio taping

2 cursusdagen


Specifieke tape-methode. De tape is, anders dan traditionele sporttape, rekbaar. Deze rekbaarheid bedraagt 40% en is daarmee vergelijkbaar met die van de huid. Zo worden de spieren niet vastgezet, maar kunnen vrij bewegen, zonder dat zij meer kunnen uitrekken dan gewenst is. Fysiotherapeuten, en (sport) masseurs zijn de aangewezen personen om deze tape aan te leggen. Een goede bijscholing voor o.a. sportmasseurs!

(12 NGS Accreditatiepunten)

Cursus cupping massage

Cursus

Cupping massage

Volg deze cursus gratis met stap-subsidie!


3 cursusavonden
Cupping is een behandelwijze uit de traditionele chinese geneeskunde die gebruik maakt van glazen of plastic bollen (cups). De bollen worden met de open kant op de huid geplaatst. Door verwarming van de zuurstof, of door middel van een vacuümpomp, trekken de cups zich vacuüm op de huid.  Ook kan er gemasseerd worden met de cups. De doorbloeding, zowel in als onder de huid, wordt hierdoor sterk verbeterd.

(15 NGS Accreditatiepunten)