arrow_drop_up arrow_drop_down
ats massage cursussen

CURSUSSEN

Een overzicht van de cursussen

Uitgelichte cursus: segmentale verschijnselen

Wil je meer weten over de samenhang tussen lichaamsoppervlakte en interne organen en wat dit betekent voor jouw massage, verklaard vanuit regulier medische hoek?

Cursus
Triggerpointmassage

5 cursusavonden


Vaak wordt pijn veroorzaakt door bepaalde punten in ons lichaam, ook wel “Triggerpoints” genoemd. Triggerpoints veroorzaken niet alleen pijn in de spier, maar beïnvloeden ook de zenuwbanen en de diverse lichaamsdelen die met deze spier te maken hebben, waardoor er een scala aan andere klachten kan ontstaan.  De cursus triggerpointmassage is een leerzame bijscholing voor o.a. sportmasseurs! 

Cursus

Kinesio taping

2 cursusdagen


Specifieke tape-methode. De tape is, anders dan traditionele sporttape, rekbaar. Deze rekbaarheid bedraagt ca. 140% en is daarmee vergelijkbaar met die van de huid. Zo worden de spieren niet vastgezet, maar kunnen vrij bewegen, zonder dat zij meer kunnen uitrekken dan gewenst is. Fysiotherapeuten, en (sport) masseurs zijn de aangewezen personen om deze tape aan te leggen. Een goede bijscholing voor o.a. sportmasseurs!

Cursus

Cupping massage

3 cursusavonden

Cupping is een behandelwijze uit de traditionele chinese geneeskunde die gebruik maakt van glazen of plastic bollen (cups). De bollen worden met de open kant op de huid geplaatst. Door verwarming van de zuurstof, of door middel van een vacuümpomp, trekken de cups zich vacuüm op de huid.  Ook kan er gemasseerd worden met de cups. De doorbloeding, zowel in als onder de huid, wordt hierdoor sterk verbeterd.

NIEUW: Cursus lymfedrainage

Cursus

Hydromassage

2 cursusdagen


Massage op kussens gevuld met warm water is een massage met vele voordelen. Je ligt heel comfortabel op de soepele meebewegende kussens en de warmte is aangenaam en ontspannend, waardoor er een betere door bloeding van de spieren is. De hydromassage is een leuke bijscholing voor sport- en ontspanningsmassage masseurs! 

Cursus

Fasciatherapie

1 cursusdag


De fascia vormt een netwerk dat alle spieren, gewrichten, botten en organen omhult. Het vormt een eenheid en zorgt ervoor dat alles met elkaar verbonden is. Tevens geeft de fascia mechanische steun, bescherming tegen druk, maar zorgt o.a ook ervoor dat structuren soepel en zonder wrijving langs elkaar kunnen bewegen.

Cursus

Stoelmassage

3 cursusochtenden


Deze zachte vorm van massage op de droge huid, wordt met speciale handgrepen in een vaststaande volgorde uitgevoerd als de lymfecirculatie verstoord is en bevorderd dient te worden. Dit kan bijvoorbeeld na een wedstrijd of training, bij blessures, maar ook bij overmatige vermoeidheid, stress of als ondersteuning van het lymfestelsel ter preventie. 

Cursusagenda 2020-2021

Koekje erbij?