Massage cursussen
ats massage cursussen

CURSUSSEN

Een overzicht van de cursussen

Cursus triggerpointmassage

Cursus
Triggerpointmassage

5 cursusavonden


Vaak wordt pijn veroorzaakt door bepaalde punten in ons lichaam, ook wel “Triggerpoints” genoemd. Triggerpoints veroorzaken niet alleen pijn in de spier, maar beïnvloeden ook de zenuwbanen en de diverse lichaamsdelen die met deze spier te maken hebben, waardoor er een scala aan andere klachten kan ontstaan. 


De cursus triggerpointmassage is een leerzame bijscholing voor o.a. sportmasseurs! 

Cursus elastic sport taping

Cursus

Kinesio taping

2 cursusdagen


Specifieke tape-methode. De tape is, anders dan traditionele sporttape, rekbaar. Deze rekbaarheid bedraagt ca. 140% en is daarmee vergelijkbaar met die van de huid. Zo worden de spieren niet vastgezet, maar kunnen vrij bewegen, zonder dat zij meer kunnen uitrekken dan gewenst is. Fysiotherapeuten, en (sport) masseurs zijn de aangewezen personen om deze tape aan te leggen. Een goede bijscholing voor o.a. sportmasseurs!

Cursus cupping massage

Cursus

Cupping massage

3 cursusavonden

Cupping is een behandelwijze uit de traditionele chinese geneeskunde die gebruik maakt van glazen of plastic bollen (cups). De bollen worden met de open kant op de huid geplaatst. Door verwarming van de zuurstof, of door middel van een vacuümpomp, trekken de cups zich vacuüm op de huid. 

Ook kan er gemasseerd worden met de cups. De doorbloeding, zowel in als onder de huid, wordt hierdoor sterk verbeterd.

cursus hydromassage

Cursus

Hydromassage

2 cursusdagen


Massage op kussens gevuld met warm water is een massage met vele voordelen. Je ligt heel comfortabel op de soepele meebewegende kussens en de warmte is aangenaam en ontspannend, waardoor er een betere door bloeding van de spieren is. De hydromassage is een leuke bijscholing voor sport- en ontspanningsmassage masseurs! 

Cursus fasciatherapie

Cursus

Fasciatherapie [pinofit]

2 cursusavonden


De fascia vormt een netwerk dat alle spieren, gewrichten, botten en organen omhult. Het vormt een eenheid en zorgt ervoor dat alles met elkaar verbonden is. Tevens geeft de fascia mechanische steun, bescherming tegen druk, maar zorgt o.a ook ervoor dat structuren soepel en zonder wrijving langs elkaar kunnen bewegen.

Cursus kruidenstempelmassage

Cursus

Kruidenstempelmassage

3 cursusavonden

De kruidenstempel massage is een Oosterse gerelateerde massage. Bij deze massage worden kruidenstempels gebruikt. Dit zijn warme stoffen bundels gevuld met kruiden die reinigende, activerende of ontspannende eigenschappen bezitten, afgestemd op ons klimaat en leef-omstandigheden. Je leert ook om de kruidenstempels zelf te maken!

Cursus hypnotherapie

Cursus

Hypnotherapie

5 cursusdagen


Wij leren je een snelle, eenvoudige, maar zeer krachtig werkzame manier van hypnotherapie. Hypnotherapie is een bewezen en succesvolle manier van therapie. Er zijn vele problemen en thema’s waarvoor mensen naar een hypnosepraktijk komen. Door middel van hypnotherapie kunnen cliënten worden geholpen in een of meerdere sessies.

sportmassage herhalingsles

Herexamen praktijk?

Herhalingsles voor sportmassage cursisten

Moet u een herexamen (praktijk) voor de opleiding sportmassage doen bij ACE examens? Dan is het handig om een herhalingsles bij een van onze sportmassage docenten te volgen. Tijdens deze les kunt u alle onderwerpen die u op uw examen moet overdoen bespreken met de docent.

Bekijk de informatie-pagina

Cursusagenda 2017-2018