Docententeam

Maak kennis met de docenten & medewerkers van ATS!

Docententeam

Het docententeam van ATS opleidingen bestaat op dit moment uit 11 docenten voor verschillende opleidingen. Al onze docenten hebben reeds vele jaren massage ervaring en/of hebben minimaal de opleiding sportmassage afgerond. Hierdoor hebben zij voldoende kennis van anatomie en fysiologie.


Een goede studie valt of staat met een professionele en vakbekwame docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden. Op deze pagina stellen wij graag een aantal docenten van ATS opleidingen aan je voor!

Docenten team ATS

Theo Vis

Docent: ontspanningsmassage, voetreflexmassage en cuppingmassage


Aangenaam kennis te maken. Ik ben Theo Vis, geboren in IJmuiden april 1961 en vader van een dochter en een zoon. Ik kan wel stellen dat ik wat omzwervingen heb gemaakt voordat ik met het massagevak in aanraking kwam. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als chauffeur heb ik een directiefunctie vervuld bij een bedrijf in de scheepvaartbranche. Ik heb tijdens die laatste functie bij ATS de cursus Voetreflexmassage gevolgd. Ik vond het zo geweldig dat ik daarna gelijk doorgegaan ben met Ontspanningsmassage. De toenmalige eigenaar benaderde me om zelf de cursus voetreflexmassage te gaan geven. Ik heb mijn kennisgebied daarna nog uitgebreid met verschillende opleidingen zoals onder andere Sportmassage, Cuppingmassage, Manuele Lymfedrainage en nog enkele andere cursussen. Ik geef nu al geruime tijd met heel veel plezier de cursussen Voetreflexmassage, Ontspanningsmassage en Cuppingmassage in de verschillende leslocaties.


Leren van elkaar, respect, plezier, ervaren, veiligheid en presteren zijn hierbij mijn kernwoorden. Het zou leuk zijn elkaar te treffen en er samen een succes van te maken.

Ada Klaver

Docent: Voetreflexmassage, oosterse massage, tenen lezen, metamorfose massage

Als klein kind was ik altijd aan het turnen, heb daar ook 22 jaar bij diverse verenigingen les in gegeven net als aerobic, steps etc. Ondertussen was ik mijn loopbaan begonnen bij de Rabobank waar ik 10 jaar heb gewerkt . Daarna werd ik moeder van 3 prachtige zoons en ben thuis gaan werken als pedicure, tevens diabetisch en reumatisch pedicure. Tijdens de opleiding hiervan werd mijn nieuwsgierigheid gewekt voor voetreflexologie. Deze opleiding ben ik bij ATS gaan volgen, waarna ik verslaafd raakte aan masseren. Vervolgens dus Oosterse filosofie en massage, stoelmassage, hotstonemassage, ontspanningsmassage en sportmassage gedaan en dit ook in mijn praktijk kan toepassen. Masseren (aanraking) is een belangrijke vorm van communicatie en is nodig om gezond te kunnen leven. De liefde voor het massagevak en masseren heeft mijn gevoel zodanig in een flow gezet dat het niet toevallig is dat mijn huidige partner Theo ook masseur is. 

Bij de voetreflexmassage zit ook tenen lezen, hier heb ik mij verder in verdiept en is zo interessant want de voeten zijn de spiegels van je ziel en laten zien wie jij werkelijk bent. Graag wil ik met jullie  mijn kennis en ervaring delen en samen groeien naar een goede en juiste communicatie zoals massage is bedoeld.

Marja Wester

Docent: Sportmassage, onderdeel theorie anatomie & fysiologie

Ik ben Marja Wester. Ik ben getrouwd en moeder van onze zoon. We hebben 2 jaar geleden een huis in Alkmaar gekocht en zijn nog altijd met veel plezier de boel aan het verbouwen. Nou ja, mijn man doet het verbouwen en ik het schilderwerk. Onze vrije tijd brengen we graag op een zeilbootje op het wad door. Heerlijk die wind door je haar! 

Na 23 jaar in het vak (kinder)fysiotherapie te hebben gezeten, vond ik het tijd voor verandering. En dus geef ik vanaf 2023 de theorie lessen sportmassage bij ATS. Ik heb hier ontzettend veel zin in. Het menselijk lichaam blijft boeien en is een uniek wonder. Ik hoop de cursisten in mijn enthousiasme mee te krijgen. Want als je eenmaal een deel van het menselijk lichaam begrijpt, wordt de drang om alles te begrijpen alleen maar groter. 

Tot snel!


Suzanne van Hooff

Docent: Access bars

Ik ben Suzanne van Hooff (8-9-1984) en woon in Twente tussen het groen en de dieren, waar ik een praktijk en cursuscentrum heb op gebied van massage en energetisch lichaamswerk. 

Voordat ik dit deed, ben ik een tijd zoekende geweest naar waar ik werkelijk blij van word, naar werk dat ik zou kunnen doen vanuit mijn bezieling. Na mijn studie ben ik eerst begonnen als marketingcommunicatie specialist, maar al snel miste ik hier de zingeving in het werk. Na enkele jaren besloot ik het roer om te gooien en heb ik een opleiding tot energetisch therapeut gevolgd. Alles wat ik daar leerde, liet mij echt thuiskomen in en bij mijzelf, het gevoel waar ik al die tijd naar op zoek was. Daarnaast ben ik mij gaan ontwikkelen in het geven massage en kwam ik erachter dat ik energetisch werk heel leuk vind om te combineren met aanraking van het lichaam. Hier kan ik echt mijn liefde in kwijt! 

Ik vind het prachtig om mensen met massage in een verzachting en daardoor in contact met zichzelf en hun lichaam te brengen. Kernwoorden die daarbij bij mij passen zijn: intuïtie, heling en creatie. Graag maak ik mensen enthousiast om deze stroom ook in zichzelf te herkennen en hun eigen bezieling uit te dragen. 

docenten-opleiding-sportmassage

Laura Visser

Docent: Sportmassage, onderdeel theorie anatomie & fysiologie

Mijn naam is Laura Visser, geboren in 1985. In 2005 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck. Vele waarnemingen in verschillende praktijken in Noord-Holland volgden. In 2007 de opleiding tot sportmasseur gevolgd en daarna volgden nog vele andere cursussen gericht op massage en gericht op mijn vak als oefentherapeut Mensendieck.

Ik werk als Mensendiecktherapeut. Hier zie ik patiënten met allerlei verschillende klachten van het lichaam, waaronder veel klachten van ademhaling, hoofdpijn en spanning.  Tijdens de behandeling merk ik wat een verbeterde houding voor de klachten van een patiënt kan doen.  De spieren van het lichaam komen opnieuw in balans, waardoor klachten positief beïnvloed worden.

Ook ben ik 3 keer naar Afrika geweest om te werken met kinderen met een verstandelijke beperking, waar ik ook presentaties heb gegeven over klachten, houding en verschillende ziektebeelden. Deze ervaring heeft mij doen beseffen hoe leuk het is om les te geven!

Bij ATS geef ik de lessen anatomie en fysiologie op een enthousiaste manier, zodat de studenten het snel en vrij makkelijk kunnen begrijpen én het leuk vinden!

Mark Koorn

Docent: Sportmassage, onderdeel praktijk massage en triggerpoint massage


Mijn naam is Mark Koorn, geboren op 20-3-1959, gehuwd, 3 kinderen en twee kleinkinderen. Vanuit zowel actieve als passieve sportbeoefening is mijn interesse in het menselijk lichaam er eigenlijk altijd wel geweest. Waar het eerst puur fysiek was,merk ik nu aan mijzelf dat ik toch wat holistischer ga denken. 


Nog meer de wisselwerking tussen geest en lichaam bekijken.Als laatste opleidingen heb ik het kennismakingsjaar Haptonomie gevolgd en het kennismakingsjaar Psychologie bij de OU. In mijn werkwijze in de praktijk zoek ik ook regelmatig de input van collega’s op. 


Binnen ATS geef ik de praktijk massage bij de sportmassage opleiding en de cursus Triggerpoint massage.

Als ik zou moeten kiezen tussen hetgeen ik allemaal doe is het lesgeven,overbrengen van kennis voor mij nummer een!


Esther van Tunen

Docent: sportmassage 

‘Een gezond lichaam gezond houden’ 

Even voorstellen: Esther van Tunen, getrouwd, wonend in Heemskerk, geen kinderen, wel een hond en een Fries paard. En in de gelukkige omstandigheid dat ik een ideale combinatie heb gevonden met mijn baan bij de politie (vanaf 1991) en het masseren in mijn eigen praktijk (vanaf 2013).

Ik kom uit een sportief gezin en heb altijd fanatiek gesport (karate, zwemmen, schaatsen, wielrennen, hardlopen en paardrijden), maar nam altijd te weinig hersteltijd tussendoor. Ik ging er toen vanuit dat het zelfherstellende vermogen van mijn lichaam alles wel zou oplossen… 

Nadat ik toch een keer een sportmassage had gekregen en had ervaren hoeveel dit voor mijn lijf deed, was mijn interesse gewekt en besloot ik de opleiding Sport(zorg)masseur te gaan volgen. In 2012 haalde ik mijn diploma sportmasseur bij het NGS. Daarna slaagde ik voor het examen sportzorgmasseur en vervolgens heb ik mijn massagekennis en -vaardigheden via verschillende opleidingsinstituten uitgebreid. Dat kwam ook goed uit bij allerlei sportevenementen van de politie waar ik vervolgens als lid van het verzorgingsteam voor werd ingezet. Tussendoor heb ik ook nog zwemles en schaats les gegeven aan jong en oud.  


En dan kom je op een punt dat je je passie voor en kennis van het masseren ook wilt delen met anderen. Dus toen mij een keer gevraagd werd wat ik in de toekomst graag nog zou willen doen was het antwoord eenvoudig; ik wil graag docent sportmassage/ sportverzorging worden. Ik kreeg in 2019 een geweldige kans om dit te leren: ik mocht bij ATS met Marion Visser meedraaien in de praktijklessen sportmassage.

Dan blijkt dat het doceren toch even anders is dan het zelf masseren ;-) Ik kreeg er veel energie van en heb genoten van de interactie met de cursisten en hun ontwikkeling gedurende het cursusjaar!  

Het seizoen 2021/2022 draai ik mee met Ton Visser in de lessen sportverzorging en ook daar heb ik heel veel zin in! Graag tot ziens!

Dineke Maasland

Docent: lomi lomi massage 

Ik ben Dineke Maasland en heb mijn eigen massage therapie bedrijf in IJmuiden en ben gediplomeerd Sport- en Wellness masseur. Verder heb ik meerdere diploma’s voor verschillende soorten massages en is het aanbod ook vrij uitgebreid. Ik ben inmiddels in het bezit van een HBO diploma Massage Therapeut en kan zo ook mijn cliënten helpen die een wat langer traject nodig hebben om weer meer ontspannen te raken. Dat kunnen cliënten zijn die met een burn-out te maken hebben of overspannen zijn. Ook cliënten/patiënten met kanker, of genezen van kanker kunnen bij mij terecht.

Als therapeut zal mijn aandacht volledig bij de cliënt aanwezig zijn. Verder heb ik afgelopen jaar het diploma Oosterse filosofie en massage bij ATS afgerond met een mooi resultaat.

Ik ben tevens in het bezit van het diploma Lomi Lomi practitioner en mag mijn Lomi kennis dus delen. Verder heb ik een aantal Guasha cursussen gevolgd bij ATS en mag ik de Lomi Lomi lessen verzorgen bij ATS. Ook ben ik inmiddels examinator bij de examens Holistische massage. Door de opleiding voetreflexmassage van ATS af te ronden hoop ik ook als examinator op te treden bij de examens voetreflexmassage massage.

Ik heb 38 jaar op een Klinisch Chemisch Laboratorium van een ziekenhuis gewerkt en dat altijd met veel plezier gedaan. Door alle reorganisaties in de gezondheidszorg heb ik besloten om mij volledig op mijn massage therapie praktijk te storten. Het maakt mij zeer gelukkig dat mijn praktijk groeit en geeft mij veel voldoening en ben er ook echt trots op dat ik dit helemaal zelf ontwikkel.

Ik ben moeder van twee prachtige dochters en inmiddels ook oma van een kleindochter en drie kleinzonen. Als kind vond ik het altijd leuk om buiten te zijn en te sporten. Dat geeft mij nog steeds veel voldoening, ik loop geregeld met mijn hond Luna in de duinen waar ik als kind ook altijd te vinden was. Ook kan ik super genieten van het oma zijn van onze kleinkinderen en vindt het geweldig om zo nu en dan op te passen.

Inmiddels ben ik mij steeds meer op het les geven aan het richten en doe dat met zeer veel passie. Ik kan er echt ontzettend blij van worden om mensen te zien groeien tijdens de opleidingen, te zien hoe mensen iets totaal nieuws aanleren en net zo enthousiast worden van het mooie massagevak zoals ik dat nog iedere dag wordt.

Marion Visser

Docent: Sportmassage, onderdeel praktijk massage, Oosterse filosofie en massage, gewrichtscorrecties, hydromassage en guasha workshops


Mijn naam is Marion Visser geboren in 1961. Ik ben getrouwd met Ton Visser die ook les geeft bij ATS. Wij wonen in Alkmaar. Samen hebben wij een dochter en een zoon en een kleinkind.


Jaren geleden heb ik training en coaching gegeven aan honk- en softbal teams.

Tijdens de wedstrijd of training kwam ik in aanraking met de blessures. Om deze snel te verhelpen ben ik begonnen met de opleiding sportmassage bij ATS. Door deze opleiding ben ik helemaal besmet geraakt met het massagevirus. Het menselijk lichaam vind ik zo interessant en daardoor ben ik verschillende cursussen en studies gaan volgen. Niet alleen cursussen voor massage ( blessure preventie, bindweefsel, lymfe enz..) maar ook het bewegen. Zo ben ik gediplomeerd medische fit en rug therapeute. Om het geleerde in praktijk te brengen ben ik nog een paar jaar verzorgster bij een voetbal team geweest.

Verder heb ik Traditionele Chinese Geneeskunde gevolgd met specialisatie in Guasha en cupping. Voor mij gaan oost en west heel mooi samen. Het geeft een totale kijk op het menselijk lichaam, het beweegapparaat en de psyche.

Doormiddel van massage, beweging en mensen bewust laten worden van zichzelf krijg je de mooiste resultaten.

Ton Visser

Docent: Sportmassage, onderdeel verzorging en elastic sport taping


Ik ben Ton Visser, geboren op 31-01-1961 in Bovenkarspel, en woon in Alkmaar.

Ik ben getrouwd met Marion en we hebben samen 2 kinderen die inmiddels hun vleugels hebben uitgeslagen voor een eigen leven. Ik ben in het dagelijks leven werkzaam bij de politie Noord Holland. Daarnaast ben ik fitness instructeur bij sportinstituut Tom van der Kolk met als grootste passie, de spinninglessen.


Binnen ATS ben ik werkzaam als docent sportmasseur met als taak

de verzorging. Ook verzorg ik de kinesiotaping binnen ATS die te

boek staat als Elastic sport taping.


Ik vind lesgeven een leuke bezigheid om mensen bij te brengen wat sportmassage is en doet met je lichaam. Je kunt mensen helpen bij hun herstel van een blessure. Kinesiotaping sluit daar

keurig bij aan om het proces van herstel te versnellen.

Petra Mors

Docent: Stoelmassage

Ik ben Petra Mors, ik ben geboren in Alkmaar en opgegroeid in Sint-Pancras. In het dagelijkse leven ben melkmonsternemer bij melkveebedrijven. Naast het monsternemen heb ik een praktijk in sportmassage, stoelmassage, medical en lymfetaping. Daarbij ben ik ook examinator voor de ontspanningsmassage.


Door mijn partner hebben wij samen de cursus ontspanningsmassage gedaan bij ATS. Daar kreeg ik het advies om de opleiding tot sportmasseur te gaan volgen wat ik heb gedaan. Daarnaast heb ik ook andere cursussen bij ATS gevolgd, Triggerpoint, cupping en Hydromassage. In mijn praktijk gaat het om lichaam en geest in balans te brengen met elkaar. Dit probeer ik ook in de workshop stoelmassage op de cursisten over te brengen.

karin-kon-docent-holistic-pulsen

Karin Kon

Docent: Holistic pulsen

Doceren zit in mijn bloed. Als veertienjarige mocht is assistent turnjuf zijn bij de kleuters en de 6 tot 8 jarigen bij de plaatselijke turnvereniging in Hilversum. Na de lerarenopleiding in Amsterdam ben ik als docent Nederlands en Nederlands als tweede Taal in Amsterdam gaan werken en later in Almere in het volwassenonderwijs. In 1997 verhuisd naar Benningbroek met man en kinderen en in Alkmaar gaan lesgeven. Ik masseerde wel al mijn gezin. In 2014 ben ik echt gaan leren masseren en ben er verslaafd aangeraakt en kwam ik bij ATS terecht als cursist. In 2019 ben ik mijn eigen praktijk aan huis begonnen en sinds 2020 na het behalen van mijn opleiding tot stoelmasseur bij ATS ga ik bij bedrijven langs met mijn stoel. Steeds meer mensen vinden hun weg naar mijn praktijk en mag ik bij het docententeam van ATS. Mijn kinderen zijn ondertussen volwassen en vinden hun weg in het leven, ik werk nog 2 dagen op school in Alkmaar en de andere dagen ben ik masseur. Dat kan ik makkelijk nog vele jaren volhouden, want masseren is energie geven en krijgen en mensen blij maken. Ondertussen ben ik 60 plus en woon in Hoorn.

Marina Vis

Marina Dudink-Vis - technisch support

Ik vind het leuk om mensen blij te maken met kwalitatief goede opleidingen die ECHT wat toevoegen! En daarbij de juiste service naast de opleidingen en cursussen. Altijd bezig om onze kwalitatieve opleidingen kwalitatief te houden! Onze formule is, leren met plezier, kwaliteit en betrokkenheid.