Docententeam

Maak kennis met de docenten & medewerkers van ATS!

Docententeam

Het docententeam van ATS opleidingen bestaat op dit moment uit 18 docenten voor verschillende opleidingen. Al onze docenten hebben reeds vele jaren massage ervaring en/of hebben minimaal de opleiding sportmassage afgerond. Hierdoor hebben zij voldoende kennis van anatomie en fysiologie.


Een goede studie valt of staat met een professionele en vakbekwame docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden. Op deze pagina stellen wij graag een aantal docenten van ATS opleidingen aan je voor!

Docenten team ATS

Theo Vis

Docent: ontspanningsmassage, voetreflexmassage en cuppingmassage


Aangenaam kennis te maken. Ik ben Theo Vis, geboren in IJmuiden april 1961 en vader van een dochter en een zoon. Ik kan wel stellen dat ik wat omzwervingen heb gemaakt voordat ik met het massagevak in aanraking kwam. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als chauffeur heb ik een directiefunctie vervuld bij een bedrijf in de scheepvaartbranche. Ik heb tijdens die laatste functie bij ATS de cursus Voetreflexmassage gevolgd. Ik vond het zo geweldig dat ik daarna gelijk doorgegaan ben met Ontspanningsmassage. De toenmalige eigenaar benaderde me om zelf de cursus voetreflexmassage te gaan geven. Ik heb mijn kennisgebied daarna nog uitgebreid met verschillende opleidingen zoals onder andere Sportmassage, Cuppingmassage, Manuele Lymfedrainage en nog enkele andere cursussen. Ik geef nu al geruime tijd met heel veel plezier de cursussen Voetreflexmassage, Ontspanningsmassage en Cuppingmassage in de verschillende leslocaties.


Leren van elkaar, respect, plezier, ervaren, veiligheid en presteren zijn hierbij mijn kernwoorden. Het zou leuk zijn elkaar te treffen en er samen een succes van te maken.

Menno Huiberts

Docent: ontspanningsmassage


Ik ben Menno Huiberts geboren januari 1960 en getrouwd met Carla, heb 2 kinderen, beide wonen op zich zelf. Samen met mijn vrouw (medische pedicure) voeren wij fulltime de " pedicure en massagepraktijk C. en M.Huiberts" te Schoorl. Vanaf mijn 6e jaar ben ik opgegroeid met turnen. Daarnaast volgde ik cursussen tot en met verenigingsleider turnen, door de kwetsuren en blessures bij deze sport werd de interesse gewekt voor het masseren. In 1996 ben ik begonnen met de cursus ontspanningsmassage bij ATS. Ik heb vele cursussen gevolgd zoals: Sportmassage, Bindweefselmassage, Lymfedrainage, Blessure preventie, Voetreflexmassage, Triggerpoints, Elastic sport taping, hotstone-, en hydromassage, Gewrichtscorrectie in beweging en als laatste, Oosterse filosofie en massage. En nog ben ik mij verder met ontwikkelen.

Ontspanningsmassage heeft bij mij nog de meeste voorkeur omdat het voor mij de basis is voor vele andere massagevormen. Met veel plezier geef ik alweer 5 jaar deze massageopleiding bij ATS. Het is voor veel cursisten de eerste massagecursus om vervolgens door te ontwikkelen met de vele mogelijkheden op het gebied van het masseren. Bij mij staat de techniek van masseren centraal, waarbij goed op houding wordt gelet en vooral de ontspanning waar alles mee gepaard gaat. Let wel, lichaam en geest zijn met elkaar verbonden.


Met veel plezier en enthousiasme geef ik mijn kennis door aan anderen.

Tamara Minnaar

Docent: sportmassage, onderdeel theorie anatomie en fysiologie

(tekst volgt)

Marieke van Poelgeest

Docent: Voetreflexmassage, cuppingmassage, hotstone massage, baby massage en hydromassage,


Ik ben Marieke van Poelgeest-Klaij ben geboren in Hoorn op 25 april 1974, ben getrouwd met Jeroen en samen hebben we 2 kinderen Sanne en Martijn. Voordat ik in aanraking kwam met masseren heb ik 12 jaar gewerkt bij de VVV/ANWB in Hoorn als frontofficemedewerker, dat werk heb ik altijd met veel plezier gedaan met mensen werken vind ik erg leuk ieder persoon is weer anders en het is altijd fijn als mensen weer blij de deur uitgaan. Daarnaast hebben we een eigen winkel gehad in kaas en delicatessen helaas moesten we de winkel sluiten ivm de gezondheid van Jeroen.

Masseren en “alternatieve” geneeswijzen hebben altijd mijn interesse gehad. Voetreflexmassage is daar een mooi voorbeeld van dat is een massage die lichaam met de geest verbindt, het lichaam liegt niet. Ik heb als eerst bij ATS de opleiding Voetreflexmassage gedaan en toen was ik helemaal om het heeft mijn leven verandert en verrijkt, vervolgens heb ik Cuppingmassage, Hotstonemassage, Elastic Sport taping, Ontspanningsmassage en Sportmassage gedaan, en ik ben zeker nog niet klaar met leren.


Bij ATS-opleidingen geef ik Voetreflexmassage en Cuppingmassage tevens ben ik examinator Voetreflexmassage. Lesgeven vind ik erg leuk, om kennis over te brengen maar ook om te leren van de cursisten. Naast lesgeven heb ik een praktijk aan huis, Massagepraktijk Hoorn.


“Luister naar het fluisteren van je lijf zodat het niet hoeft te schreeuwen”

Rober Dudink

Docent: Ontspanningsmassage en Sportmassage, onderdeel massage en verzorging


Ik ben Robèr Dudink, geboren op 11-10-1985 te Andijk. Ik ben getrouwd met Marina Dudink-Vis en woon in Obdam. Samen hebben wij een dochtertje Dési.

In het dagelijks leven ben ik planner binnen de detailhandel. Door mijn relatie met Marina ben ik bekend geraakt binnen ATS en ben daardoor ook meer en meer geïnteresseerd geraakt in de werking van het menselijk lichaam en het geven van verschillende soorten massages. Ik heb een aantal opleidingen gevolgd zoals sportmassage, ontspanningsmassage, cupping massage, Elastic Sport taping, Fascia therapie en hotstone massage.


Binnen ATS geef ik de opleiding ontspanningsmassage en het onderdeel verzorging in de sportmassage. Het leukste van het lesgeven vind ik om mensen wat te kunnen leren.

Mariette Conijn

Docent: Sportmassage, onderdeel theorie anatomie & fysiologie


Ik ben Mariette Conijn, geboren op 15-12-62 in Spijkenisse. Vanaf 87 woonachtig in West-friesland.

Van 1981 tot en met 2018 ben ik werkzaam geweest als verpleegkundige in ziekenhuis, verpleeghuis, maar voornamelijk als gespecialiseerd  verpleegkundige in de thuiszorg technologie en als docent voor de verpleeg  technische handelingen en palliatieve zorg. Daarnaast  ben ik mijn eigen massage  praktijk in Hoogkarspel begonnen, waar ik nu bijna fulltime werk.

Getrouwd met Jos en moeder van Sanne, Sven en Lars en oma van Bjorn en Mette. Zelf heb ik in mijn jeugd topsport zwemmen beoefend en vanuit daar dus bekend met massages. In 1995 heb ik mijn ontspanning massage opleiding gedaan bij ATS , in 2010 begon  de interesse voor massage weer meer  te komen, omdat de jongste in de schaats selectie en skeelerselectie zat. Zijn team heb ik wat jaren ondersteund  na mijn sportmassage diploma behaald te hebben bij ATS  en nog meer ondersteunende opleidingen als triggerpoint,  medical taping, hotstone, stoelmassage. 

Daarnaast heb ik de vervolg opleiding triggerpoint coach gedaan  en werk ik met aromatherapie.

Binnen ATS geef ik de lessen anatomie en fysiologie bij de sportmassage. Het leukste hieraan vind ik  kennis overdracht en mensen enthousiast maken voor een heel mooi vak.

.

Ada Klaver

Docent: Voetreflexmassage

Als klein kind was ik altijd aan het turnen, heb daar ook 22 jaar bij diverse verenigingen les in gegeven net als aerobic, steps etc. Ondertussen was ik mijn loopbaan begonnen bij de Rabobank waar ik 10 jaar heb gewerkt . Daarna werd ik moeder van 3 prachtige zoons en ben thuis gaan werken als pedicure, tevens diabetisch en reumatisch pedicure. Tijdens de opleiding hiervan werd mijn nieuwsgierigheid gewekt voor voetreflexologie. Deze opleiding ben ik bij ATS gaan volgen, waarna ik verslaafd raakte aan masseren. Vervolgens dus Oosterse filosofie en massage, stoelmassage, hotstonemassage, ontspanningsmassage en sportmassage gedaan en dit ook in mijn praktijk kan toepassen. Masseren (aanraking) is een belangrijke vorm van communicatie en is nodig om gezond te kunnen leven. De liefde voor het massagevak en masseren heeft mijn gevoel zodanig in een flow gezet dat het niet toevallig is dat mijn huidige partner Theo ook masseur is. 

Bij de voetreflexmassage zit ook tenen lezen, hier heb ik mij verder in verdiept en is zo interessant want de voeten zijn de spiegels van je ziel en laten zien wie jij werkelijk bent. Graag wil ik met jullie  mijn kennis en ervaring delen en samen groeien naar een goede en juiste communicatie zoals massage is bedoeld.

Annemieke Vriend

Docent: Sportmassage

Annemieke Vriend, geboren in Hoorn, opgegroeid in Blokker en nu met mijn prachtige gezin woonachtig in Zwaag. Binnen ATS ben ik praktijkdocent sportmassage.

Mijn interesse in het welzijn van mensen is er altijd geweest. Het menselijk gedrag en de veerkracht van het lichaam blijven mij boeien.

Als docent wil ik je graag leren hoe massage op vele manier inzetbaar is om het zelf genezend vermogen van het lijf te ondersteunen.

Naast docent werk ik in mijn een eigen coach en massage praktijk en neem ik deel aan het NGS massageteam tijdens sportevenementen.

In al deze activiteiten wordt mijn interesse en nieuwgierigheid continue gevoed en verrijkt met nieuwe inzichten.

Pieter de Kort

Docent: Sportmassage

(tekst volgt)

Mark Koorn

Docent: Sportmassage, onderdeel praktijk massage en 

triggerpoint massage


Mijn naam is Mark Koorn, geboren op 20-3-1959, gehuwd, 3 kinderen en twee kleinkinderen. Vanuit zowel actieve als passieve sportbeoefening is mijn interesse in het menselijk lichaam er eigenlijk altijd wel geweest. Waar het eerst puur fysiek was,merk ik nu aan mijzelf dat ik toch wat holistischer ga denken. 


Nog meer de wisselwerking tussen geest en lichaam bekijken.Als laatste opleidingen heb ik het kennismakingsjaar Haptonomie gevolgd en het kennismakingsjaar Psychologie bij de OU. In mijn werkwijze in de praktijk zoek ik ook regelmatig de input van collega’s op. 


Binnen ATS geef ik de praktijk massage bij de sportmassage opleiding en de cursus Triggerpoint massage.

Als ik zou moeten kiezen tussen hetgeen ik allemaal doe is het lesgeven,overbrengen van kennis voor mij nummer een!


Jose Dudink

Docent: Sportmassage, onderdeel praktijk massage en verzorging


Ik ben José Dudink en geboren op 16-12-1991 in Andijk. In 2014 heb ik de opleiding tot Maatschappelijk Werker afgerond. Na en tijdens mijn opleiding heb ik als flexmedewerker in de psychiatrie gewerkt als woonbegeleider. Vervolgens ben ik planner geworden bij Start People en daarnaast geef ik ook les bij ATS opleidingen. Beide doe ik met erg veel plezier.


Een aantal jaar geleden heb ik mijn eerste workshop bij ATS opleidingen gevolgd. Dit heeft verslavend gewerkt, want hierna volgende nog verschillende cursussen en workshops. De interesse in de werking van het menselijk lichaam heb ik altijd al wel gehad. Daarom besloot ik om de opleiding tot Sportmasseur te volgen. In juni 2015 heb ik deze opleiding succesvol afgerond.


Binnen ATS opleidingen hou ik mij bezig met de lessen sportverzorging en massage praktijk lessen, wat onderdeel is van de opleiding tot sportmasseur. Het is erg leuk om mijn kennis te kunnen overbrengen aan anderen. Dit geeft mij erg veel energie!

Esther van Tunen

Docent in opleiding, sportmassage

‘Een gezond lichaam gezond houden’ 

 

Even voorstellen: Esther van Tunen, getrouwd, wonend in Heemskerk, geen kinderen, wel een hond en een Fries paard. En in de gelukkige omstandigheid dat ik een ideale combinatie heb gevonden met mijn baan bij de politie (vanaf 1991) en het masseren in mijn eigen praktijk (vanaf 2013).

Ik kom uit een sportief gezin en heb altijd fanatiek gesport (karate, zwemmen, schaatsen, wielrennen, hardlopen en paardrijden), maar nam altijd te weinig hersteltijd tussendoor. Ik ging er toen vanuit dat het zelfherstellende vermogen van mijn lichaam alles wel zou oplossen… 

Nadat ik toch een keer een sportmassage had gekregen en had ervaren hoeveel dit voor mijn lijf deed, was mijn interesse gewekt en besloot ik de opleiding Sport(zorg)masseur te gaan volgen. In 2012 haalde ik mijn diploma sportmasseur bij het NGS. Daarna slaagde ik voor het examen sportzorgmasseur en vervolgens heb ik mijn massagekennis en -vaardigheden via verschillende opleidingsinstituten uitgebreid. Dat kwam ook goed uit bij allerlei sportevenementen van de politie waar ik vervolgens als lid van het verzorgingsteam voor werd ingezet. Tussendoor heb ik ook nog zwemles en schaats les gegeven aan jong en oud.  


En dan kom je op een punt dat je je passie voor en kennis van het masseren ook wilt delen met anderen. Dus toen mij een keer gevraagd werd wat ik in de toekomst graag nog zou willen doen was het antwoord eenvoudig; ik wil graag docent sportmassage/ sportverzorging worden. Ik kreeg in 2019 een geweldige kans om dit te leren: ik mocht bij ATS met Marion Visser meedraaien in de praktijklessen sportmassage.

Dan blijkt dat het doceren toch even anders is dan het zelf masseren ;-) Ik kreeg er veel energie van en heb genoten van de interactie met de cursisten en hun ontwikkeling gedurende het cursusjaar!  

Het seizoen 2021/2022 draai ik mee met Ton Visser in de lessen sportverzorging en ook daar heb ik heel veel zin in! Graag tot ziens!

Daan van der Velden

Docent: ontspanningsmassage


Ik ben Daan van der Velden, geboren in Hoorn Juli 1976. Ik ben vader van 3 zoons.

Mijn weg naar de massage is een bijzondere, vroeger op school was al snel duidelijk dat ik goed was met mijn handen, en zo kwam ik in de techniek terecht.

Om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten heb ik mijn chauffeurs diploma gehaald en vrachtwagen rijbewijs. Zo ben ik volledig in het transport beland, waar ik uiteindelijk ziek ben geworden, en met fibromyalgie in een rolstoel ben beland.

Om mijn leven te verbeteren ben ik de koude training gaan doen van The ice man Wim Hof. Zo ben ik door zelfontwikkeling in de richting van massage gekomen.

En tijdens het jaar van de opleiding ontspanningsmassage wist ik, ik ben thuis. En al snel dacht ik aan hoe leuk het is om mijn passie voor massage, door te kunnen geven. Ik hoop dus met mijn enthousiasme voor veel leerlingen van ATS ook een puzzelstukje op de juiste plek te leggen.

Als je gelooft in je doel, dan is de mogelijkheid bijna onbegrensd, en uit eigen ervaring( volg je pad naar je doel, en niet je plannen die met verstand gesmeed zijn). Leer samen, leer veilig, en respecteer elkaars geschiedenis.

Marion Visser

Docent: Sportmassage, onderdeel praktijk massage, Oosterse filosofie en massage, gewrichtscorrecties, hydromassage en guasha workshops


Mijn naam is Marion Visser geboren in 1961. Ik ben getrouwd met Ton Visser die ook les geeft bij ATS. Wij wonen in Alkmaar. Samen hebben wij een dochter en een zoon en een kleinkind.


Jaren geleden heb ik training en coaching gegeven aan honk- en softbal teams.

Tijdens de wedstrijd of training kwam ik in aanraking met de blessures. Om deze snel te verhelpen ben ik begonnen met de opleiding sportmassage bij ATS. Door deze opleiding ben ik helemaal besmet geraakt met het massagevirus. Het menselijk lichaam vind ik zo interessant en daardoor ben ik verschillende cursussen en studies gaan volgen. Niet alleen cursussen voor massage ( blessure preventie, bindweefsel, lymfe enz..) maar ook het bewegen. Zo ben ik gediplomeerd medische fit en rug therapeute. Om het geleerde in praktijk te brengen ben ik nog een paar jaar verzorgster bij een voetbal team geweest.

Verder heb ik Traditionele Chinese Geneeskunde gevolgd met specialisatie in Guasha en cupping. Voor mij gaan oost en west heel mooi samen. Het geeft een totale kijk op het menselijk lichaam, het beweegapparaat en de psyche.

Doormiddel van massage, beweging en mensen bewust laten worden van zichzelf krijg je de mooiste resultaten.

Ton Visser

Docent: Sportmassage, onderdeel verzorging en elastic sport taping


Ik ben Ton Visser, geboren op 31-01-1961 in Bovenkarspel, en woon in Alkmaar.

Ik ben getrouwd met Marion en we hebben samen 2 kinderen die inmiddels hun vleugels hebben uitgeslagen voor een eigen leven. Ik ben in het dagelijks leven werkzaam bij de politie Noord Holland. Daarnaast ben ik fitness instructeur bij sportinstituut Tom van der Kolk met als grootste passie, de spinninglessen.


Binnen ATS ben ik werkzaam als docent sportmasseur met als taak

de verzorging. Ook verzorg ik de kinesiotaping binnen ATS die te

boek staat als Elastic sport taping.


Ik vind lesgeven een leuke bezigheid om mensen bij te brengen wat sportmassage is en doet met je lichaam. Je kunt mensen helpen bij hun herstel van een blessure. Kinesiotaping sluit daar

keurig bij aan om het proces van herstel te versnellen.

Andrea Bleeker

Docent: Kruidenstempelmassage en oorkaarsen & kruiden


Mijn naam is Andrea Bleeker en het is inmiddels al weer 15 jaar geleden dat ik voor het eerst met de ATS in aanraking ben gekomen. Ik ben begonnen met de cursus voetreflexologie. Daarna volgden nog verschillende cursussen, zowel bij de ATS als bij derden zoals lymfedrainage, sportmassage, stoelmassage, ayurvedische massage etc. 


Ik heb een eigen massagepraktijk en daarnaast werk ik met geneeskrachtige kruiden. Hiervoor heb ik o.a. een 3-jarige opleiding Kruidengeneeskunde gevolgd en inmiddels weet ik dat kruiden heel makkelijk in een massagepraktijk toegepast kunnen worden. In de workshops “Kruidenstempelmassage” en “Oorkaarsen en kruiden”, die ik een paar keer per jaar bij de ATS mag verzorgen, vertel ik je hier graag meer over.


Petra Mors

Docent: Stoelmassage

Ik ben Petra Mors, ik ben geboren in Alkmaar en opgegroeid in Sint-Pancras. In het dagelijkse leven ben melkmonsternemer bij melkveebedrijven. Naast het monsternemen heb ik een praktijk in sportmassage, stoelmassage, medical en lymfetaping. Daarbij ben ik ook examinator voor de ontspanningsmassage.


Door mijn partner hebben wij samen de cursus ontspanningsmassage gedaan bij ATS. Daar kreeg ik het advies om de opleiding tot sportmasseur te gaan volgen wat ik heb gedaan. Daarnaast heb ik ook andere cursussen bij ATS gevolgd, Triggerpoint, cupping en Hydromassage. In mijn praktijk gaat het om lichaam en geest in balans te brengen met elkaar. Dit probeer ik ook in de workshop stoelmassage op de cursisten over te brengen.

Laura Visser

Docent: Sportmassage (theorie)

Mijn naam is Laura Visser, geboren in 1985. In 2005 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck. Vele waarnemingen in verschillende praktijken in Noord-Holland volgden. Tussendoor heb ik in 2007 de opleiding tot sportmasseur gevolgd en daarna volgden nog vele andere cursussen gericht op massage en gericht op mijn vak als oefentherapeut Mensendieck.


Ik werk als Mensendiecktherapeut in een instelling voor mensen met een verstandelijke/ lichamelijke beperking in Julianadorp en heb mijn eigen praktijk in Volendam . Hier zie ik patiënten met allerlei verschillende klachten van het lichaam, waaronder veel klachten van ademhaling, hoofdpijn en spanning. Tijdens de behandeling merk ik wat een verbeterde houding voor de klachten van een patiënt kan doen. De spieren van het lichaam komen opnieuw in balans, waardoor klachten positief beïnvloed worden.


Ook ben ik 3 keer naar Afrika geweest om te werken met kinderen met een verstandelijke beperking, waar ik ook presentaties heb gegeven over klachten, houding en verschillende ziektebeelden. Deze ervaring heeft mij doen beseffen hoe leuk het is om les te geven!

Kantoormedewerker - ATS opleidingen

Marina Dudink-Vis 

Ik vind het leuk om mensen blij te maken met kwalitatief goede opleidingen die ECHT wat toevoegen! En daarbij de juiste service naast de opleidingen en cursussen. Altijd bezig om onze kwalitatieve opleidingen kwalitatief te houden! En daarbij proberen we elk jaar uit te breiden met ons bedrijf. Onze formule is, leren met plezier, kwaliteit en betrokkenheid.